За проблема с VGA-то и необходимите 2 COM порта на едно PC
За проблема с VGA-то и необходимите 2 COM порта на едно PC
Pozdravi na vsi4ki
Edno malko vupros4e! Za6toto ne 4eta vnimatelno .....
Ami tozi pysti SHOP -niama li ve4e versia i pod Windows?
..i togava niama li ve4e da se izbegne dosadnia problem s VGA-to
..a i tova s neobxodimite 2 com-porta na edno PC
Edno malko vupros4e! Za6toto ne 4eta vnimatelno .....
Ami tozi pysti SHOP -niama li ve4e versia i pod Windows?
..i togava niama li ve4e da se izbegne dosadnia problem s VGA-to
..a i tova s neobxodimite 2 com-porta na edno PC
Само така Гери!
Нека няма само хвалби тук
Наистина от миналата година се разработва новия SHOP3 (тук се вижда и неговата динамика в развитието), но вече е в реална експлоатация на няколко места. Не искаме да изкараме на пазара един "детски" продукт, а и в същото време не би трябвало да го дондуркаме 10 години Така че търсим баланса, мисля че сме го намерили и скоро ще сме с нов член сред модулите ни. (не търсете двусмислие )
А относно 2-та com порта, това изискване ще продължава да си стои, защото няма значение каква е програмата (DOS или WIN), тук сме зависими от периферната техника. Касови апарати, електронни везни, специализирани принтери, и т.н. - всичко това е на RS.
Нека няма само хвалби тук
Наистина от миналата година се разработва новия SHOP3 (тук се вижда и неговата динамика в развитието), но вече е в реална експлоатация на няколко места. Не искаме да изкараме на пазара един "детски" продукт, а и в същото време не би трябвало да го дондуркаме 10 години Така че търсим баланса, мисля че сме го намерили и скоро ще сме с нов член сред модулите ни. (не търсете двусмислие )
А относно 2-та com порта, това изискване ще продължава да си стои, защото няма значение каква е програмата (DOS или WIN), тук сме зависими от периферната техника. Касови апарати, електронни везни, специализирани принтери, и т.н. - всичко това е на RS.
ПОМАГАМ С КАКВОТО МОГА
ПОМАГАМ С КАКВОТО МОГА
Неискам никого да плаша, но какво ще правите когато новите MB (дънни платки - за неуките ) навлезнат в шир употерба?
Те нямат друго освен USB и IEEE1394 ?
Без com порт и LPT
Ще слагате само втора употреба PC-та?
..ама както и да е...
А за това...какво ще кажеш
"ДАТЕКС работи върху PP-55 - Следващия и по-съвършен PDA Принтер.
15/12/2003" - (на USB )
Неискам никого да плаша, но какво ще правите когато новите MB (дънни платки - за неуките ) навлезнат в шир употерба?
Те нямат друго освен USB и IEEE1394 ?
Без com порт и LPT
Ще слагате само втора употреба PC-та?
..ама както и да е...
А за това...какво ще кажеш
"ДАТЕКС работи върху PP-55 - Следващия и по-съвършен PDA Принтер.
15/12/2003" - (на USB )
Пустите PC-ta
Само минути след отговора ти (Кондев), пак се търси ново PC с 2 RS-а
ама да е с PIV на 3Ghz/800, и да е с VGA on board и се гони и цена...
И това е хардуер предложен от ВАС на клиенти
..е как да стане.. (Касови апарати, електронни везни, специализирани принтери, и т.н. - всичко това е на RS. )
нали уж може и на USB (Без проблем работим и на USB-та и на BLUETHOOT-ти и на всичко новичко. Проблема идва от наистина специализирания хардуер, който клиентите ползват (не ние).)
..е
Аз само искам помощ - най-удачния вариант за PC за Вашия SHOP ('щото него знам)
ама да е с PIV на 3Ghz/800, и да е с VGA on board и се гони и цена...
И това е хардуер предложен от ВАС на клиенти
..е как да стане.. (Касови апарати, електронни везни, специализирани принтери, и т.н. - всичко това е на RS. )
нали уж може и на USB (Без проблем работим и на USB-та и на BLUETHOOT-ти и на всичко новичко. Проблема идва от наистина специализирания хардуер, който клиентите ползват (не ние).)
..е
Аз само искам помощ - най-удачния вариант за PC за Вашия SHOP ('щото него знам)
мдааа...
Това си е проблем наистина, но пак повтярам - не е в нашия телевизор.
Самата периферна техника е такава - няма нито касови , нито везни, нито лейбъл принтери, нито кухненски принтери на usb или bluethoot - САМО на RS А в същото време изискванията и натовареността на програмите си растат. Клиенти искат програмите да работят с 50-60 хиляди артикула, базите им да са в интернет и т.н. но в същото време искат (естествено) да ползват всичката тази периферия. Е, ако има друг начин освен да се търсят PIV с (поне) 2 ком-а - кажи. Вариант е и да се монтират външни RS-и. А искането за вградено видео е само и единствено заради цената (капризи )
Това си е проблем наистина, но пак повтярам - не е в нашия телевизор.
Самата периферна техника е такава - няма нито касови , нито везни, нито лейбъл принтери, нито кухненски принтери на usb или bluethoot - САМО на RS А в същото време изискванията и натовареността на програмите си растат. Клиенти искат програмите да работят с 50-60 хиляди артикула, базите им да са в интернет и т.н. но в същото време искат (естествено) да ползват всичката тази периферия. Е, ако има друг начин освен да се търсят PIV с (поне) 2 ком-а - кажи. Вариант е и да се монтират външни RS-и. А искането за вградено видео е само и единствено заради цената (капризи )
А това не е ли някакво решение..
А с преходник от USB към RS не е ли някакво решение?
LINK PRO USB-180 USB to RS232 convertor retail - ориентировъчна цена - $20 + ДДС
Все още се намират (макар и трудно) дъна с 2 RS-a, но те са и с SATA/RAID/DUAL DDR - или на чист български "наточени скъпи дъна" от порядъка на 70-80$.
А като може да се сложи дъно за 35-45$ с горепосочения преходник ...
..е трябва да се пробва първо де..
мми т'ва се сещам за сега
LINK PRO USB-180 USB to RS232 convertor retail - ориентировъчна цена - $20 + ДДС
Все още се намират (макар и трудно) дъна с 2 RS-a, но те са и с SATA/RAID/DUAL DDR - или на чист български "наточени скъпи дъна" от порядъка на 70-80$.
А като може да се сложи дъно за 35-45$ с горепосочения преходник ...
..е трябва да се пробва първо де..
мми т'ва се сещам за сега
Ето го решението..
Мммми ето и го решението!
Вече го имам и на склад!
USB to SERIAL DB9M/DB25M converter - крайна цена 18$ (цената е чиста)
за цена на едро - обадете ми се [/b]
Вече го имам и на склад!
USB to SERIAL DB9M/DB25M converter - крайна цена 18$ (цената е чиста)
за цена на едро - обадете ми се [/b]
за повече подробности...
За повече подробности относно конвертора от USB към RS-232 - вижте :
http://www.coni-com.com/SKLAD USERS.htm
http://www.coni-com.com/SKLAD USERS.htm
О.К!
...мми прати някой да го вземе
още решения на БОЛНИЯ проблем
Ето и още решения на болния проблем:
PCI CARD 1 COM port - 15$
PCI CARD 2 COM port - 20$
PCI CARD 4 COM port - 46$
PCI CARD 8 COM port - 68$
..ми т'ва са...
и това ако не е решение Ънриъл вече да му мислят
p.s. А usb преходника работи..(тествано е вече )
..ми т'ва са...
Re: още решения на БОЛНИЯ проблем
Ето това ми харесаGeri написа:Ето и още решения на болния проблем:
..ми т'ва са...
- scooter_nick
- Регистриран: 05-11-2004 16:11
- Контакти:
Да ама не
Вярно е, че може да се намерят всички тези нещица, които да ни дадат допълнителен КОМ, но колко от тях имат драйвери за ДОС!?Остава да чакаме SHOP3.
Re: Да ама не
Всичките които са на PCIscooter_nick написа:Вярно е, че може да се намерят всички тези нещица, които да ни дадат допълнителен КОМ, но колко от тях имат драйвери за ДОС!?
Скромността е качество на тези, които нямат други качества