Мрежов принтер под NetWare. ПОМОЩ!
- scooter_nick
- Регистриран: 05-11-2004 16:11
- Контакти:
Мрежов принтер под NetWare. ПОМОЩ!
Искам да пусна един HP LJ1100 да бъде достъпен по мрежата за всички юзъри. Сам ще се помъча, но на тези които помогнат БЛАГОДАРЯ
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
Ако е с вградена мрежова платка, в софтуера има Магьосник
Ако принтера е с вградена мрежова платка, в софтуера има Уизард. който го инсталира перфектно.
Конфигурираш с nowell администратора /които ползваш/
-printer
-print server
-print queue
и ги обвързваш помеждуси - обикновенно всяко има поле в което се казва към кои принт сървър или към коя опашка се насочва /абе по този начин всяко от тия е свързано към някое друго/
от конзолата сървъра зареждаш:
load PSERVER sssss.xxx.xxx.
където sssss е име на printserver
xxx.xxx. са tree и context където са дефиниран принт сървъра
може и само load pserver да се зареди на конзолата на сървъра, след това от менюта се избират другите неща, но за да се опише в autoexec.ncf, така или иначе трябва да се опише с пълните имена и пътища за да се зарежда само.
на компютъра, ако е под dos се зарежда
nprinter пппппп
където ппппппп - е името на принтера които е дефиниран с новелския администратор и може би пътя до него /дърво, контекст и т.н, при мен за улеснение са в един контекст./
и май е само това - при нас работи, е вярно с матричен принтер но не смятам че има същественно значение така или иначе ти си инсталираш драйвер на комп. на които ще ползваш принтера.
Теоретично е ввъзможно да се shar-не през wind.компютър но почти съм сигурен че трябва да е разкарана майкрософската мрежа - е това последното не съм го пробвал затова не гарантирам.
Пробвай и късмет
и не забравяй че ако стане от първия път - нещо не е наред!!!
-printer
-print server
-print queue
и ги обвързваш помеждуси - обикновенно всяко има поле в което се казва към кои принт сървър или към коя опашка се насочва /абе по този начин всяко от тия е свързано към някое друго/
от конзолата сървъра зареждаш:
load PSERVER sssss.xxx.xxx.
където sssss е име на printserver
xxx.xxx. са tree и context където са дефиниран принт сървъра
може и само load pserver да се зареди на конзолата на сървъра, след това от менюта се избират другите неща, но за да се опише в autoexec.ncf, така или иначе трябва да се опише с пълните имена и пътища за да се зарежда само.
на компютъра, ако е под dos се зарежда
nprinter пппппп
където ппппппп - е името на принтера които е дефиниран с новелския администратор и може би пътя до него /дърво, контекст и т.н, при мен за улеснение са в един контекст./
и май е само това - при нас работи, е вярно с матричен принтер но не смятам че има същественно значение така или иначе ти си инсталираш драйвер на комп. на които ще ползваш принтера.
Теоретично е ввъзможно да се shar-не през wind.компютър но почти съм сигурен че трябва да е разкарана майкрософската мрежа - е това последното не съм го пробвал затова не гарантирам.
Пробвай и късмет
и не забравяй че ако стане от първия път - нещо не е наред!!!