DOS - FLASH
DOS - FLASH
Зов за помощ!!! Предложете ми моля друг начин за пренос на данни заместващ OLD дискети. Скапват се мнооого гадните дискети и отчетите и доставките на SHOP-a с тях и не може да се работи с тях:(((
Може би някаква флаш памет дето да сработва под ДОС, да подчертая ДОС в случаяа ако прескочим WINDOWS ша е перфектно:)))
Може би някаква флаш памет дето да сработва под ДОС, да подчертая ДОС в случаяа ако прескочим WINDOWS ша е перфектно:)))
Ще ми се да помогна, но.... под DOS - USB????
Вариантите за по WIN са стотици....,
...но мисля че тук само Ънреал ще помогнат и то с техния SHOP под WIN (колко съм досетлива )
За да се прехвърли инф-ия под DOS става само по LPT или COM port!
Нема измилсени flash drive устройства под такъв порт, а само LAPLINK CABELI, така че или SHOP под WIN или старата практика с дискетките
....А-а-а-а и ЗИП у-ва също вършат работа.....за под ДОС
СОРИ....само т'ва се сетих
Вариантите за по WIN са стотици....,
...но мисля че тук само Ънреал ще помогнат и то с техния SHOP под WIN (колко съм досетлива )
За да се прехвърли инф-ия под DOS става само по LPT или COM port!
Нема измилсени flash drive устройства под такъв порт, а само LAPLINK CABELI, така че или SHOP под WIN или старата практика с дискетките
....А-а-а-а и ЗИП у-ва също вършат работа.....за под ДОС
СОРИ....само т'ва се сетих
Скромността е качество на тези, които нямат други качества
USB под дос се разпознава
флаш под дос се разпознава колко то и страно да звучи за това можеби има нещо общо winXP.
Преди няколко дни се опитах да презапиша биоса на една видео карта и ми бесше вклучена флашката в USB то.
Бях изомен когато програмата за презапис не биоса ми каза че фаила не е на c:\ където го бях сложил и когато разгледах c:\
видях че инфото от него е инфото от фласш памета
Преди няколко дни се опитах да презапиша биоса на една видео карта и ми бесше вклучена флашката в USB то.
Бях изомен когато програмата за презапис не биоса ми каза че фаила не е на c:\ където го бях сложил и когато разгледах c:\
видях че инфото от него е инфото от фласш памета
Имайки предвид, че масовите ПеЦе-та използвани от Унреал за Shop под ДОС са все PI/PII - там забрави да се пусне USB-to под ДОС! Там даже принтер под WIN на USB - е малко на кантар!
Верно е, има нови дъна, които поддържат USB под ДОС, но за т'ва трябва предварително да знаеш в BOISa дали има опция за USB KEYBOARD!!!
Случвало се е клавиатура, мишка на гЗБ да работят под ДОС, а ако закачиш друга периферия - даже ПеЦето неможе да запали???
Всичко зависи от дъното!
Верно е, има нови дъна, които поддържат USB под ДОС, но за т'ва трябва предварително да знаеш в BOISa дали има опция за USB KEYBOARD!!!
Случвало се е клавиатура, мишка на гЗБ да работят под ДОС, а ако закачиш друга периферия - даже ПеЦето неможе да запали???
Всичко зависи от дъното!
Някои дъна могат да boot-ват от USB драйв, но дали boot-вайки оттам може да се пише по флаша, не съм проверил. Иначе под ДОС USB няма, бях намерил и дал на Алди едни наченки, но там ставаше дума за принтери. ZIP драйв е ОК, ама са скъпи. Аз имам един за продан с една 100МБ дискета, ама един не върши работа, за да има местене на информация са нужни 2 драйва
mmmmdaaaaa Verbatim
mi to tam na obektite samo s verbatim rabotat amaaa se taia - kolko puti sam tur4al na pojar zaradi tea disketiiii neznamm nekva druga idea trea may ne e zadulje da e DOS flash. No to ko da iskam ot tea PC-ta te sa si ot vremeto na disketite aaaaaaa HELP
Към Веско: Спазвай единственото правило на форума - пиши на кирилица. Откоригирай си постовете, моля.
За съжаление, мисля че вариантите за механичен пренос на данни са изчерпани. Следващата стъпка е интернет или интранет. Цените на нет-а вече не са толкова високи и все повече клиенти си го позволяват. Недостатъка е, че на двете точки трябва да има Windows-и (или малко рутерче, ако е интранет). Това също не е болка за умиране, все пак клиента сам трябва да вземе решение дали ще се ядосва с дискети или ше си осигури сигурност по въпроса.
За съжаление, мисля че вариантите за механичен пренос на данни са изчерпани. Следващата стъпка е интернет или интранет. Цените на нет-а вече не са толкова високи и все повече клиенти си го позволяват. Недостатъка е, че на двете точки трябва да има Windows-и (или малко рутерче, ако е интранет). Това също не е болка за умиране, все пак клиента сам трябва да вземе решение дали ще се ядосва с дискети или ше си осигури сигурност по въпроса.
Ми трябваше да кажеш, че за т'ва ти трябва Флашката, да ти кажа че не става....камо ли пък на Секанд ПеЦе!
Значи, ние си имаме архивиращо у-во SyQuest на LPT с касети по 120мб , та с него качваме на стари ПеЦе-та WIN и Office, работи под Дос с Ghost-a, ама не си го даваме , а и не се продават вече, почти всичко външно арх. у-во вече е на USB!
е-е-е , та аз мисля че варианта е UPGRADE , дали на ПеЦе или на OS - както е по евтино
Сори за проблема, ама то се очакваше да се появи такъв, даже много по-рано.....
Значи, ние си имаме архивиращо у-во SyQuest на LPT с касети по 120мб , та с него качваме на стари ПеЦе-та WIN и Office, работи под Дос с Ghost-a, ама не си го даваме , а и не се продават вече, почти всичко външно арх. у-во вече е на USB!
е-е-е , та аз мисля че варианта е UPGRADE , дали на ПеЦе или на OS - както е по евтино
Сори за проблема, ама то се очакваше да се появи такъв, даже много по-рано.....
Проблема не е чак толкова страшен, почти навсякъде където се налага чест пренос на данни системите са с подходящ хардуер, единици са тези с неподходящ, но пак не е чак толкова страшно.
Към Веско: смени флопито с ново.
Към Гери: преинициализирай си аватар-а, защото не успяхме да ги пренесем в новия хост
Към Веско: смени флопито с ново.
Към Гери: преинициализирай си аватар-а, защото не успяхме да ги пренесем в новия хост
Извинявам се за кирилицата
ОК не съм и предполагал че ще се преборим с FLAH под ДОС и наистина проблема не е толкова голям въпреки че току що се задълбочи - оплакаха ми се 4е един отчет не е могул да се "качи" на една дискета, предполагам поради размера му (на стойност над 2000 лв.) Не твърдя защото не съм се уверил на място, но е възможно
Може би накрая ще инсталирам WIN98 и ще приключим темата
ОК не съм и предполагал че ще се преборим с FLAH под ДОС и наистина проблема не е толкова голям въпреки че току що се задълбочи - оплакаха ми се 4е един отчет не е могул да се "качи" на една дискета, предполагам поради размера му (на стойност над 2000 лв.) Не твърдя защото не съм се уверил на място, но е възможно
Може би накрая ще инсталирам WIN98 и ще приключим темата
Как си представям нещата аз
Към Петьо:
ОК добре с Дос-флаш идеята ударихме на камак обаче нещо трябва все пак да се направи...
Аз мисля ако се инсталират 98-ци на меню няма да е лошо, пъха се флаша, рестартира се, влиза в win98 Shop-a се стартира автоматично, от долу флаша вече е зареден като едикоеси устройство и т.н.
После се рестартира и си работят под Дос
Възникват някои подробности- а именно не е удобно да се пъха флаша отзат на комповете по обектите може би с кабел да се изтегли опред незнам ...
Чакам оценка на мислите ми
ОК добре с Дос-флаш идеята ударихме на камак обаче нещо трябва все пак да се направи...
Аз мисля ако се инсталират 98-ци на меню няма да е лошо, пъха се флаша, рестартира се, влиза в win98 Shop-a се стартира автоматично, от долу флаша вече е зареден като едикоеси устройство и т.н.
После се рестартира и си работят под Дос
Възникват някои подробности- а именно не е удобно да се пъха флаша отзат на комповете по обектите може би с кабел да се изтегли опред незнам ...
Чакам оценка на мислите ми
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
DOS & FLSH ОТНОВО
То вие май сте поприключили въпроса с въпроса за ДОС-а и г ЕС БИ-то, но на този адрес:
http://www.bootdisk.com/usb.htm
хората си говорят за съвсем нормално включване на г ЕС БИ устройства под ДОС. Не съм го пробвал, но знаели човек?
http://www.bootdisk.com/usb.htm
хората си говорят за съвсем нормално включване на г ЕС БИ устройства под ДОС. Не съм го пробвал, но знаели човек?